Language

Greek

6/θ Δημοτικό Σχολείο Λιβαδερού

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας!
Είστε εδώ Αρχική » Το Σχολείο μας » Ιστορικά στοιχεία » Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδερού

Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδερού

print
email
Τελευταία ενημέρωση από fotis61

Ιστορία Δ. Σχ. Λιβαδερού

(Γράφει ο Τσιόκανος Φώτης)

Το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων του Λιβαδερού καθώς και όλης της απόμερης και άγονης περιοχής των Καμβουνίων ανέκαθεν ήταν πολύ χαμηλό. Στοιχεία για τη εκπαίδευση πριν από την εποχή της Τουρκοκρατίας δεν μπορέσαμε να βρούμε.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας επικρατούσε πυκνό σκοτάδι αμάθειας  και αγραμματοσύνης. Σχολεία δε λειτουργούσαν ούτε μορφωμένοι άνθρωποι υπήρχαν. Ελάχιστα γράμματα γνώριζαν μόνο οι ιερείς και οι ψάλτες των εκκλησιών, που μόλις και με δυσκολία μπορούσαν να αναγνώσουν τα εκκλησιαστικά βιβλία.

Πρώτος που ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τις πνευματικές ανάγκες και φρόντισε για την ίδρυση και λειτουργία των σχολείων σ' όλα αυτά τα χωριά των Καμβουνίων στην τελευταία αυτή δεκαετία του 19ου αιώνα, ήταν ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Κωνσταντίνος Ματουλόπουλος,  που κατάγονταν από την ίδια περιοχή. Ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε την τύχη να σπουδάσει και να φτάσει στη θέση του Μητροπολίτη. Τον Ιούνιο του 1860 σε αίτησή του στην εκπαιδευτική επιτροπή των Αθηνών αναφέρει ότι επισκέφτηκε τα χωριά των Χασίων, όπου βρήκε τους κατοίκους «....εν παχυλωτάτη αμαθεία και αγροικία. Διατελούντας και παντελώς τα στοιχεία των ελληνικών γραμμάτων και τον εθνισμόν αυτών αγνοούντας, διότι ουδείς ουδέποτε εμερίμνησεν, ουδέ την ελαχίστην φροντίδα περί της βελτιώσεως αυτών έλαβεν και περί της ιδρύσεως γραμματοδιδασκαλείου καν εφρόντισεν».

Στις 12/11/1894 γράφει προς τον Πατριάρχη:

«Σε πλείστα χωρία της παροικίας μου δεν υπάρχουν σχολεία αλλά δι' ολίγους παίδας συνέρχονται εν τω νάρθηκι της εκκλησίας ή εν οικία τινά και υπό την οδηγίαν του γραμματοδιδασκάλου διδάσκονται τα κοινά λεγόμενα γράμματα».(Εκκλ. Κώδ. 48.)

Ο Μητροπολίτης συνέχισε τις ενέργειές του οι οποίες δεν άργησαν να καρποφορήσουν. Στις 4/2/1895, σε κατάσταση που υποβλήθηκε από τη Μητρόπολη για έλεγχο στον Καϊμακάμη, σημειώνεται ότι στο Μόκρο λειτουργεί Γραμματοδιδασκαλείο  με 25 μαθητές (κώδιξ αλληλογραφίας Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης υπ' αριθμ. 49  1894-1901, φύλλα 1-2).

Το γραμματοδιδασκαλείο όπως καταλαβαίνουμε λειτουργούσε κατά περιόδους , συνήθως ήταν τριτάξιο ή τετρατάξιο και το ρόλο του δασκάλου συνήθως αναλάμβαναν μαθητές που είχαν τελειώσει αντίστοιχες τριτάξιες σχολές. Η προσφορά των ανθρώπων αυτών μπορεί να θεωρηθεί ανεκτίμητη, γιατί πέραν της διδασκαλίας του γραπτού λόγου διατήρησαν ζωντανή την εθνική μνήμη των Ελληνόπουλων, φουντώνοντας παράλληλα στις παιδικές ψυχές τον πόθο για απελευθέρωση. Ακόμη  και αυτά όμως τα υποτυπώδη γραμματοδιδασκαλεία πολλές φορές αντιμετώπιζαν προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση η παρακάτω:

Ο Γ. Περιτσόπουλος, κάτοχος μεγάλων εκτάσεων στο χωριό, είχε δημιουργήσει πρόβλημα στο υπάρχον σχολείο. Ο Περιτσόπουλος, αισθανόμενος ανασφάλεια, ζήτησε και πήρε από την Οθωμανική Διοίκηση των Σερβίων αστυνομική ενίσχυση. Οι Οθωμανοί αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν σε βακουφικό κτίσμα του χωριού, ενώ παράλληλα τοποθέτησαν πραξικοπηματικά στο κτίριο της ελληνικής Σχολής τον τηλέγραφο, δημιουργώντας έτσι πλείστα προβλήματα.

Το 1898 ο Χρήστος Δισερής, επίτροπος του βακουφιού, γράφει προς το Μητροπολίτη:

«Σεβασμιότατε, δια ταύτης της ταπεινής επιστολής εμφανίζομαι ενώπιόν σας και σας γνωστοποιώ τούτο, ότι προ ενός μηνός ήλθον εις το χωρίον μας μερικοί Ζαπτιέδες(χωροφύλακες) δια να καθήσουν Καρακόλη, τους οποίους μας τους έστειλαν κατ' αίτησιν του κ. Δημητρίου Περιτσόπουλου και δεν εφρόντισαν να εύρουν άλλο κανένα σπίτι να τους χορηγήσουν αλλά έβγαλαν τον ζευγίτην του βαλουφίου από το εν δωμάτιον και έβαλαν τους Ζαπτιέδες και έμεινεν ο ζευγίτης στενοχωρημένος. Τώρα ήλθεν και ο τελέγραφος εδώ και δεν εφρόντισαν οι χωριανοί να εύρουν άλλο κανένα σπίτι, ήλθαν πάλιν και έβγαλαν τα παιδιά από το Σχολείον και τον Διδάσκαλον και έκαμαν το σχολείον τηλεγραφείον και τώρα ο Διδάσκαλος μας έφυγεν και έμεινεν το χωρίον μας δίχως σχολείον και δίχως Διδάσκαλον, μάλιστα μας έφυγεν και Τσιφτσής, ακόμη και ο Στρατός, ο οποίος κάθεται εις τα τζαντήρια σκοπεύει να έλθη μέσα και πιστεύω να καθήσουν και αυτοί εις το άλλο σπίτι και θα φύγει και ο άλλος ζευγίτης και θα χαθεί το βακούφι μας παντελώς. Αρχή των τοιούτων κακών είναι ο Δημήτριος Περιτσόπουλος ιδιοκτήτης δέκα ζευγαρίων εις το χωρίον μας και έπειτα είναι οι χωριανοί όπου φέρουν όλα τα κακά εις το βακούφιον. Δια τούτο σας δίδω την είδησιν αν κανένα τρόπον η Σεβασμιότητά σας και φύσουν από τα βακούφια οικήματα και μείνη το βακούφι μας εις τα ίδια όπως ήτον, ειδ' άλλως είναι χαμένον το βακούφι μας. Πολύ σας παρακαλώ να φροντίσετε όσον δύνασθε να διορθωθεί αυτή η δουλειά. Μη έχων έτερα να σας γράψω, την δεξιά σας ταπεινώς και ευλαβώς ασπάζομαι

Εν Μόκρω, τη 9η Αυγούστου 1898

Ο Επίτροπος του βακουφίου

Χρήστος Δισερής γράφω».

Από την παραπάνω επιστολή διαπιστώνουμε την οικτρή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η εκπαίδευση αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με άλλη επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Πατριάρχη το 1902 στο Λιβαδερό λειτουργούσε: αρρεναγωγείο, βαθμός σχολής: Γραμματοδιδασκαλείο, με αριθμό μαθητών 30 και 1 δάσκαλο(Κώδικας Αλληλογραφίας Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, υπ' αριθμ. Α/Α 1901-1905 φύλλα 46-47.

Το 1903 ο δάσκαλος Χαρίσιος Βαρσαμόπουλος σε επιστολή του προς το Μητροπολίτη γράφει για τα σχολικά του Μόκρου:

«Αιδεσιμότατε,

Συνωδά τη ρητή εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως μεταβάς κατά την 20ην παρελθόντος μηνός εις Μόκρον και αυτοπροσώπως παραστάς εις τας κατά την ημέραν Αγίου Κωνσταντίνου γενομένας προφορικάς των μαθητών εξετάσεις, ας τακτικώς και επισταμένως παρηκολούθησα, εκ των ευστόχων των μαθητών απαντήσεων έκρινα ότι η εκεί εκ τεσσάρων αποτελουμένη τάξεων Σχολή ελειτούργησε επαξίως του υψηλού της προορισμού υπό την διεύθυνσιν και ευσυνείδητον εργασίαν του εκ Λυκουδίου(χωριό της Ελασσόνας) Ζήνωνος Βασιλείου, του μόνου δια της επιδεξίου του διδασκαλικής τέχνης δυνηθέντος προσελκύσαι και μέχρις εσχάτων συγκρατήσαι παρά το ειωθός 60 μαθητάς, εξ ων πέντε απετέλουν την δην τάξιν, πέντε την γην, τέσσαρες την βαν και εξ την αην εκ δε των υπολοίπων τεσσαράκοντα, οκτώ απετέλουν την προκαταρκτικήν, οι δε λοιποί τριάκοντα και δύο το Νηπιαγωγείον της Κοινότητος, ει έξεστιν ειπείν.

Οι πάντες εν γένει ευφυείς, επιδεκτικοί μαθήσεως, αναλόγως της καταστάσεως της Σχολής αρκούντως και ικανώς κατηρτισμένοι τα κυριώτερα μαθήματα διδασκόμενοι. Ότι ιδία εξέπληξέ με ην το μέγα ενδιαφέρον και αγωνία ούτως ειπείν απάντων των κατοίκων μεθ' ων οι δεί λαιοι ενεσί και μετ' εγκαυχήσεως επί τη ιδιαζούση προς αυτούς ενδείξει ευνοίας και πατρικής μερίμνης του φιλομούσου ημών Μητροπολίτου (Ο Κωνστάντιος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στους κατοίκους του Μόκρου. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του στις 15/8/1904: «όλα τα χωριά και τους χριστιανούς μας αγαπώμεν, αλλά το Μόκρον και τους Μοκριώτες περισσότερον, δια τούτο και θέλομε το σχολείον χρόνον με τον χρόνον να πηγαίνει εμπρός.....Σας συμβουλεύω να ζητήσετε καλόν δάσκαλον από την Μητρόπολιν».) εξαποστείλαντος εκείσε επί τούτω εξελεγκτικήν Επιτροπείαν, ης το έτερον μέλος εκ Γρεβενών ετύγχανε, παρηκολούθουν σιγηλότατοι τας εξετάσεις, άτε ουδέποτε άλλοτε από της ιδρύσεως της Σχολής τοιαύτης επισήμου τελετής τυχόντες! Το μόνον δυσάρεστον, όπερ παρετήρησα, η μη φοίτησις μαθητριών εν τη Σχολή τη και άλλου βοηθού δεομένη.

Κατά τα άλλα βαίνουσι καλώς και εκ του διδασκάλου ον πληρώνουσιν περί τας εννέα λίρας εν ω ηδύναντο προσενεγκείν πλείω άτε των πόρων της Σχολής κατά τας καταθέσεις αυτών τούτων εις τριάκοντα σχεδόν λίρας ανερχομένων μένουσιν ευχαριστημένοι. Εν τέλει μετά το πέρας των εξετάσεων αίτινες ικανώς παρετάθησαν, εξήρας δι' ολίγων μου λέξεων την πατρικήν του Σεβασμιωτάτου μέριμναν ου μην αλλά και υπεκκαύσας εν μέρει των προς τα γράμματα ζήλον αυτών, απήλθον εκείθεν υπό το κράτος καλών εντυπώσεων, ευχηθείς αυτοίς τα βέλτιστα.

Επί τούτοις ασπαζόμενος μετά σεβασμού την δεξιάν υμών, διατελώ της Υμ. Αιδεσιμότητος τέκνον φίλον.

Χαρίσιος Γ. Βαλσαμόπουλος

Εν Σερβίοις τη 2α Ιουνίου 1903».

Το 1905 το Προξενείο μας στην Ελασσόνα, ταυτόχρονα με την απογραφή του πληθυσμού, έκαμε και απογραφή των σχολείων που λειτουργούσαν στα χωριά και στις πόλεις της δικαιοδοσίας του. Σύμφωνα με την απογραφή εκείνη στο Μόκρο(Λιβαδερό) λειτουργεί Γραμματοδιδασκαλείο με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Μπλάνα του σχολείου Δεσκάτης Ελασσόνας με 21 μαθητές. Στην  Α΄ τάξη φοιτούσαν 4 μαθητές, στη Β΄ 6. στη Γ΄ 5 και στη Δ΄ 6 μαθητές.

Σε εκκλησιαστικά λειτουργικά βιβλία βρίσκουμε πληροφορίες ότι δάσκαλοι στο χωριό υπήρξαν οι : 1) Βασίλης (1869), παιδί του παπά-Γιάννη από το Δέλνο(Τριγωνικό), Παναγιώτης Γεωργ. Μπασιάς (1872) από το Μεταξά, 3) Μίχος (1881), 4) Χρήστος (17 Ιανουαρίου 1887), 5) Παναγιώτης (5 Μαΐου 1892), 6) Κων/νος Μαλ...Λουτριώτης (23-4-1898 ως 23-4-1900),  7) Ζήνων Βασιλείου (1903) από το Λυκούδι Ελασσόνας, με 60 μαθητές  στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό.

Το 1906 υπάρχουν 50 μαθητές κι ο δάσκαλος παίρνει ετήσια αμοιβή 20 λίρες.

Η σαφήνεια των πληροφοριών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που άρχισε να λειτουργεί το σχολείο, μαρτυρεί ότι και το Λιβαδερό υπήρξε τόπος της εθνικής αλλά και θρησκευτικής σύγκρουσης που εκδηλώθηκε εκείνη την εποχή με αφορμή τα γεγονότα της βουλγαρικής εξαρχίας.

Κατάλογος Επιτυχόντων

1895        γραμματοδιδασκαλείο        μαθητές    25

1902                 »                                       »           25

1902                 »  (αρρεναγωγείο)          »           30   δάσκαλοι 1

1907          Δημοτικό σχολείο                   »          50  δάσκαλοι 1, δαπάνες για συντήρηση 20 λίρες.

Η ατελής και υποτυπώδης αυτή λειτουργία της εκπαίδευσης παρατάθηκε ως το 1912, οπότε ελευθερώθηκε η Μακεδονία από τους Τούρκους. Από τότε λειτουργεί σχολείο, κάτω από τον έλεγχο και την εποπτεία του Κράτους. Όμως η απόδοση δεν ικανοποιεί. Η φοίτηση των μαθητών στο σχολείο δεν είναι τακτική και ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί σε κάθε δάσκαλο είναι μεγάλος. Κατά περιόδους υπάρχει  μόνο ένας δάσκαλος για όλες τις ηλικίες των παιδιών.

Με τη φροντίδα του κράτους άρχισε να λειτουργεί οργανωμένο σχολείο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και μάλιστα ως πρώτος δάσκαλος φέρεται ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου από τη Ραιδεστό της Προποντίδας, σημερινό Tekirdag.

Το πρώτο σχολείο λειτούργησε στην είσοδο του χωριού, στη θέση που σήμερα βρίσκεται το σπίτι του Γεωργίου Αντωνογιάννη.

Το πρώτο κτίριο του δημόσιου Δημοτικού Σχολείου έγινε στο Μεσοχώρι(πλατεία), σήμερα ανακαινίζεται και θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Πολλοί μαθητές με την παρακίνηση και προτροπή των δασκάλων τους, μετά την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό, ακολουθούν το δρόμο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από κει για τα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βέβαια τα πράγματα γι' αυτούς δεν ήταν καθόλου εύκολα. Έπρεπε να μείνουν στα Σέρβια κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι μικροί μαθητές 2, 3 ή και περισσότεροι πολλές φορές νοίκιαζαν σπίτια στα Σέρβια. Έπρεπε να σπουδάζουν και ταυτόχρονα να συντηρούν μόνοι τους του σπίτι. Προμήθειες έστελναν οι γονείς (φαγητό, ξύλα) με το λεωφορείο της γραμμής κάθε Δευτέρα. Εκείνοι οι μαθητές πολλές φορές μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελείωσαν τη Β/θμια Εκπαίδευση. Κι όμως πολλοί από αυτούς κατάφεραν και μπήκαν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές και πρόκοψαν.

Το 1964 χτίστηκε καινούριο κτίριο που λειτουργεί ως τις μέρες μας, στη δυτική έξοδο του χωριού. Την περίοδο 1998/99 η μείωση των μαθητών οδήγησε την πολιτεία σε υποβιβασμό του σχολείου σε 5/θέσιο, με κίνδυνο να φτάσει ακόμα και σε 4/θέσιο. Σήμερα λειτουργεί ως 6/θέσιο με 7ο δάσκαλο και 60 μαθητές, αριθμός που φαίνεται να είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια. Τα δύο τελευταία έτη είναι Ολοήμερο.  Με τη φροντίδα του ντόπιου διευθυντή Τσιόκανου Φώτη, κατά την τελευταία δεκαετία έφτασε να διαθέτει εκτός των κανονικών αιθουσών και αίθουσα Πληροφορικής, Μουσικής, γραφείο διευθυντή, δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, κεντρική θέρμανση, νέες τουαλέτες, λυόμενη θεατρική σκηνή κ. ά.. Βρίσκεται σε οικόπεδο των 6,3 στρεμμάτων και καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα από την κρατική επιχορήγηση και την ενοικίαση ενός αγροτεμαχίου 8 στρεμ. Στη θέση «Τσιαΐρια» και ενός χερσολίβαδου επίσης 8 στρεμ. στη θέση «Σείστρα».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στοιχεία ως τον Οκτώβρη του 2004

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

1947-48

91

1949-50

240

1950-51

126

1954-55

262

1955-56

271

1956-57

292

1957-58

304

1958-59

285

1959-60

281

1960-61

296

1961-62

283

1962-63

284

1963-64

313

1964-65

300

1965-66

290

1966-67

269

1967-68

260

1968-69

274

1969-70

277

1970-71

286

1971-72

281

1972-73

278

1973-74

277

1974-75

275

1975-76

289

1976-77

268

1977-78

253

1978-79

237

1979-80

222

1980-81

227

1981-82

191

1982-83

182

1983-84

167

1984-85

168

1985-86

-

1986-87

-

1987-88

-

1988-89

112

1989-90

105

1990-91

98

1991-92

89

1992-93

86

1993-94

79

1994-95

71

1995-96

65

1996-97

63

1997-98

63

1998-99

54

1999-00

50

2000-01

58

2001-02

59

2002-03

55

2003-04

52

2004-05

57

Από το 1956-68 λειτούργησε και Νυχτερινό Σχολείο

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

1956-57

16

1957-58

16

1961-62

20

1963-64

41

1964-65

32

1966-67

1

1967-68

1

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ

Στοιχεία ως τον Ιούνιο του 2009

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Παρμακλής Στέφανος

1964-1973

Παγιεράκη Γιασεμή

1964-1965

Χρυσανθοπούλου Θ.

1964-1965

Γαλερός Ελευθέριος

1964-1965

Κωτίδης Δημήτριος

1964-1965

Παλιτράκη Παρασκευή

1966-1967

Σιταρίδης Γεώργιος

1966-1967

Σταθόπουλος Χαράλαμπος

1966-1975

Παππάς Κωνσταντίνος

1966-1967

Τολιάδης Σωκράτης

1966-1967

Μαρκογιαννάκης Γεώργιος

1970-1972

Μπατσίλας Δημήτριος

1970-1972

Πετάση Ευαγγελία

1970-1972

Ουτατζή Ελευθερία

1970-1972

Κουτάντου Μαρία

1970-1972

Γκόγκα Σταυρούλα

1972-1976

Κατσικαλάκη Ευαγγελία

1972-1976

Ιωαννίδης Παύλος

1972-1973

Βελισσάρης Γεώργιος

1972-1973

Κλεισιάρη Θεοδώρα

1972-1973

Κούτσιανου Ιωάννα

1972-1973

Δημάκη Ευαγγελία

1972-1974

Αναγνώστου Αβέρωφ

1973-1975

Δαντίδου Δέσποινα

1973-1974

Καλαμπούκας Απόστολος

1973-1974

Παπαδοπούλου Παναγιώτα

1974-1975

Έξαρχου Ελένη

1974-1975

Γεωργάκη Αγγελική

1974-1977

Γιολδάσης Ιωάννης

1975-1976

Ασιμή Σπυριδούλα

1975-;

Χατζής Παντελής

1975-;

Καραγώγος Θεόδωρος

1975-; *έλλειψη πρακτικών

Παπαπέτρος Δημήτριος

1976-;

Παϊπάης Γεώργιος

1976-;

Φωτάκης Κων/νος

1976-;

Τόκης Θεοτόκης

1979-1983

Παπαθανασίου Δημήτριος

1979-1985

Σακκομήτρος Χρήστος

1979-1982

Κοντοτάσιου Αναστασία (Ευαγγελία;)

1979-1981

Αγγέλου Αλεξάνδρα

1979-1981

Κυριακίδου Άρτεμη

1979-1981

Παπαδόπουλος Δημήτριος

1979-1980

Μπάλαλα Άννα

1979-1982

Αντωνίου Αικατερίνη

1979-1981

Δημητρίου Αριστοτέλης

1980-1981

Θεοχάρη Ελένη

1981-1982

Γιαχανατζή Καλλιόπη

1981-1982

Χαρίτου Μαρία

1981-1991

Τσικούρα Δήμητρα

1981-1982

Χαλκιά Αικατερίνη

1981-1982

Λυγούρα Ουρανία

1981-1982

Γκαντάρας Χαράλαμπος

1981-1982 και 1985-1987

Μπεκιάρης Γεώργιος

1982-1983

Μπόλης Κων/νος

1982-1991

Μπαλασούλη Αικατερίνη

1982-1984

Βολιώτου Ελένη

1982-1983

Ριζούλης Στέφανος

1983-1984

Φετάκη Ελένη

1983-1984

Σπαπής Αθανάσιος

1984-1986

Πατούνα Θεοδώρα

1984-1985

Μπατσίλα Βάια

1984-1985

Χύτα Ιωάννα

1985-1986

Ματούλη Ερμιόνη

1985-1986

Τζικούλης Αθανάσιος

1986-1989

Γκέκας Ευάγγελος

1986-1987

Παπαευθυμίου Νικόλαος

1986-1987

Αμανατίδης Αναστάσιος

1987-1988

Γκαλίτσιος Θεόδωρος

1987-1989

Βέττα Βάια

1987-1997

Νίκου Αικατερίνη

1988-μέχρι σήμερα

Τιουτιούλη Ευθαλία

1988-1989

Τζιόκας Φώτιος

1989-1990

Τσιόκανος Φώτιος

1989-μέχρι σήμερα

Τζιώτα Χάιδω

1989-1992

Γκαντούνας Ηλίας

1990-1991

Πολύση Ελένη

1991-1992

Φρύδας Ιωάννης

1991-1992

Στραβοκώστα Δέσποινα

1992-1994

Κουβεντάρης Γεώργιος

1992-1994

Τζήκα Ευαγγελία

1992-1993 και 1995- ως σήμερα

Γιαννούλας Γεώργιος

1993-1996

Παπαθανασίου Βασίλειος

1994-1995

Ευαγγέλου Ελένη

1994-1995 και 2001-2002

Τσακνάκης Ηλίας

1995-1996

Καραΐσκου Ασπασία

1995-1996

Σαπουνάς Αγησίλαος

1996-1997

Γκούμα Κερασούλα

1996-1997

Παπατζέλου Αναστασία

1997-1998

Σίσκου Θεοφανώ

1997-1998

Κιοσέ Πολυξένη

1997-1998

Κωστάκης Αθανάσιος

1997-1998

Χαλούλη Ευγενία

1998-2001;

Αργύρη Βασιλική

1998-2000

Κουκώλη Μαρία

1998-1999

Γκουτζιαντάμη Βίκυ

1999-2001

Σαμσιάρας Γεώργιος

2000-2001

Τζήκας Μιχαήλ

2000-2003

Καραστέργιος Χρήστος

2001-2003

Μίτιλη Γεωργία

2002-2003

Παντώστης Ζήσης

2002-2005

Μπουλουμπάση Κατερίνα

2003-2004, 2006-2007

Καραμήτσιος Γεώργιος

2003-2007

Βασιλειάδου Αλεξάνδρα

2003-2005 2007-2008

Μυσίδου Λαμπρινή

2004-2007

Τσόλη Αναστασία

2004-2005

Στίκος Γεώργιος

2005-2009

Μπλιούμη Ελένη

2005-2006

Καρασίμου Αθηνά

2006-2008

Γαρυφαλόπουλος Τριαντάφυλλος

2007-2009

Γκουτζιομήτρου Ελευθερία

2007-2008

Εξάρχου Μαριλένα

2007-2008

Παπακωνσταντίνου Αρετή

2007-2008

Τριανταφύλλου Χαρίκλεια

2008-2009

Μάτσια Χριστίνα

2008-2009

Κουκάκη Αρετή

2008-2009

   
   
   
   

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

(Ελλειπή Στοιχεία)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

Βίτκος Νικόλαος

Καθ.Φ. Αγωγής

1996-1997 & 1998-2000;

Πατσιούρας Αστέριος

Καθ.Φ. Αγωγής

1997-1999;

Σεραφείμ Τάκης

Καθ.Φ. Αγωγής

1997-1998

Ιακωβάκης Δημήτριος

Καθ.Φ. Αγωγής

2000-2001

Παπαμαργαρίτης Βασίλ.

Καθ. Αγγλικής

2000-2001

Ντελή Ελευθερία

Καθ. Αγγλικής

2001-2002

Βαρνάς Γεώργιος

Καθ.Φ. Αγωγής

2001-2004

Ζαφειρόπουλος Χαρίλ.

Καθ. Αγγλικής

2002-2003

Σερέτη Φανή

Καθ. Αγγλικής

2003-2004

Κανάλης Κυριάκος

Καθ.Φ. Αγωγής

2004-

Παναγιώτου Βάιος

Καθ.Φ. Αγωγής

2005-2006, 2007-2009

Τέτος Αστέριος

Καθ.Φ. Αγωγής

2004-2006

Ιωάννα

Καθ. Αγγλικής

2006-

Ζωγράφου Σοφία

Καθ. Αγγλικής

2006-2007

Κυρατζής Αντώνης

Καθ.Φ. Αγωγής

2006-2007

Κατερίνα

   

.............  Λιάνα

καθ.Γερμανικής

2007-2009

Συνδουκά Λιάνα

καθ. Αγγλικής

2008-2009

     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

(ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ)

Έτος πρώτης λειτουργίας του σχολείου ως Ολοήμερο το 2003-04

   

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Γαλανόπουλος Κώστας

Καθ. Φ. Αγωγής

Σινάνη Γεωργία

Καθ. Αγγλικής

Κουτσάκη Γεωργία

Καθ. Φ. Αγωγής

Καραπέτσας Φώτιος

Μουσική

Γεωργανάκης Γεώργιος

Νέες Τεχνολογίες

Αρβανίτης Γεώργιος

Νέες Τεχνολογίες

Κώτσιος Κων/νος

Καθ. Φ. Αγωγής

 

Έχει διαβαστεί 842 φορές

Ημερολόγιο

Συναλλαγματικές ισοτιμίες

Could not parse XML File from cache

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 09:35

Πρόσφατα Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2 επισκέπτες και 0 μέλη.

Σύνδεση

Πρωτοσέλιδα